Játszva gyógyulás

Kislány
Akvárium
Látkép
Kislány 2.

Mostanában sokat gondolok klinikai főnökömre, aki az első gyermek fül-orr-gégész professzor volt az országban  és a szívótechnikát bevezette a náthás gyermekek gyógyításában. Sajnos már nem érhette meg, hogy minden, gyermeket nevelő család otthonában már kéznél van az ezen az elven alapuló, Fülepi Kálmán által feltalált porszívós orrszívó.

Miriszlai professzor úr rendkívül szakmai felkészültsége mellett a gyermekkel való bánásmód vonatkozásában is iskolát teremtett. Azt is megtanultuk tőle, hogy a játék az egyik legfontosabb gyógymód a gyermekek számára.

Ez a gondolat vezérelt akkor, amikor rendelőmben a gyógyuláshoz szükséges gyermekbarát miliőt kialakítottam. Van akvárium aranyhalakkal, lego és fakocka az építéshez, „ablakbiztos” textillabdák és színes vászonnal bevont szivacs építőkockák és persze mesekönyvek.

Lehet rajzolni, várat építeni, sátorba bujkálni, szóval örömmel eltölteni a várakozás perceit. A játékok között ott a gyógyszerporlasztó is, tehát valóban gyógyulni is lehet. A környezet hatását leginkább illusztrálja egy szülői észrevétel, ami így hangzott: „Ide nem nehéz elhozni a gyermeket, de hazavinni annál nehezebb.”

Ezt a játékos gyógyító környezetet igyekeztem megvalósítani abban a rendelőben is, amelyet december 2-án nyitottuk meg Budapesten, a Tűzoltó utca 78-80-ban.

Várjuk gyógyulni vágyó kis betegeket.

Telefonszámunk, amin be lehet jelentkezni:
06-30-2233-190