Irány a tenger!

A gyakori légúti hurutokkal küszködő óvodáskorú gyermekek szüleit egész évben biztatom: ha tehetik, utazzanak nyáron a tengerpartra.

Régi tapasztalat, hogy a kristálytiszta, páradús, sós levegő, a szikrázó napfény, a meleg, homokos tengerpart, a hullámzó víztömeg együttesen gyógyuláshoz vezet.

A mediterrán népek számára a tenger gyógyító ereje teljesen természetes. Családunk idős olasz barátja naponta úszik a tengerben – leginkább délután, amikor már enyhül a hőség, és az orrüregét így minden alkalommal átöblítheti a langyos sós vízzel. Ő volt az, aki a tengeri sós pára jótékony, gyógyító hatására felhívta a figyelmemet. Ezt követően a köhögős gyermekek számára a sós belélegzését bevezettük a mindennapi gyógyítási gyakorlatba. A tengerihez hasonló sós, párás levegő ma már otthoni körülmények között is, egyszerű módon létrehozható. Sajnos a zavartalan napsütés, a csend, a tiszta levegő, meg a tengerparti hangulat nem állítható elő mesterségesen. Ezért el kell(ene) utazni a tengerpartra. Azt mondom, hogy aki teheti, vigye el allergiás, hurutos gyermekét a tengerre, még ha rövid időre is.

A tiszta, nedves, sós párában folyamatosan regenerálódik a légutakat bélelő hám, kitisztulnak a legapróbb hörgők is. Szinte megújul az egész légzőfelület, és oxigénnel telítődnek a sejtjeink.

Egy évben egyszer igazán fontos lenne mindenkinek. Irány a tenger! Jó nyaralást kívánok a gyerekeknek!

Forrás: Baba magazin 2007. VII. évfolyam 7. szám