Sikerek

Kedves Somi doktornő!

Mentegetőzéssel kell kezdenem, mivel több hónapos késéssel írom köszönő levelemet: kislányomat ugyanis még júniusban kezelte közép-fülgyulladással. A doktornő által részben azonnal helyben alkalmazott, majd javasolt módszerekkel – orrszívás, sapka, intenzívebb inhalálás – kislányom már az első nap után nem érzett fájdalmat és nyugodtan aludt. Nagyon köszönöm azt a fajta emberi és szakmai hozzáállását, amivel a gyereket kezelte („egy elhúzódó náthát nem feltétlenül az orrmandula kivételével kell gyógyítani, próbáljunk meg más módszerekkel”), és sajnálom, hogy az Ön révén megismert orrszívót és füles sapkát – ezeket az igen hasznos szereket – már nem ismertem korábban. Nyaralásunk során Julika ismét náthás lett, és biztos vagyok benne, hogy elhúzódó náthája a porszívós orrszívás nélkül ráment volna a fülére, így azonban 3 hét után – gyógyszer nélkül! – túljutottunk rajta.

Még egyszer köszönök mindent. További jó munkát és sikereket kívánok a kórházban, ahol valóban mindent megtesznek a gyerekek gyógyulásáért.

Kovács Gyöngyi („a régész”) és Raczky Julika

Tóth-Bede Attila (4 éves)

2012. májusban észrevettük, hogy Attila nem hall jól. Ezért (mivel az óvodában folyamatosan náthás volt és többször panaszkodott, hogy fáj a füle – ami egyébként fülmelegítéssel orvosolható volt) elmentünk a gödöllői fül-orrgégészetre, ahol a doktornő megállapította, hogy savós középfül gyulladása van a fiamnak, ami csak és kizárólag úgy gyógyítható, ha kiveszik az orrmanduláját. Megijedtem, mert a kisfiam lázgörcsös és nem akartam kitenni műtétnek, féltem a komplikációktól.

Hallottam a sógornőmtől, hogy az ő kisfia meggyógyult a Somi doktornő módszerétől (neki is ki akarták venni az orrmanduláját), így hát eljöttünk. A gyógyulás nehezen indult be átmenetileg rosszabbodott is a helyzet, mert sokat köhögött Attila, de aztán szépen javulni kezdett és kb. 1 hónap múlva észrevettük, hogy már olyan dolgokat is meghall a gyerek, amit korábban nem.

2 hónap múlva a műszer is jelezte, hogy a folyadék távozott a dobüregből, ami azt jelentette, hogy műtét nélkül is megoldódott a probléma.

Tóth-Bede Éva

Dr. Somi Ildikónak köszönhetjük az egészségünket!

Kisfiam miután oviba került, nehezen múló náthája folyamatosan kiújult, szinte állandósult az arcüreg gyulladása. Az orrmandula műtét sem, a felszúrás pedig főként nem jelentett megoldást. Körzeti doktornénink nem híve az antibiotikum kúrának, ami valójában beigazolódott, hogy nem hozott végleges gyógyulást. Megemlítette a doki nénink, hogy érdemes lenne felkeresnünk Dr. Somi Ildikó rendelőjét, ahol országosan egyedi módszerekkel tisztítja át az arcüreget, így kimosódik onnan a fertőzés, majd vitamin és aloe vera kúrával felerősítve a szervezetet, beindítják annak öngyógyító képességét.

Három-négy átmosás után fiam arcürege meggyógyult, és már nem tért vissza gyulladás. Kontrollra járunk havonta egy alkalommal, amikor az alattomosan újra termelődő letapadást feloldják és kitisztítják a kezelés során fiam arcüregéből.

Kisfiam azóta nagyfiú lett, sok éve jövünk „karbantartásra” havonta egy alkalommal, ami egy megelőző kúra. Az így folyamatosan kitisztított arcüreg nem tud begyulladni, fiam télen, az influenza időszakban sem beteg, nyáron az allergia szezonban sem beteg. Érdemes rászánni az időt a havi egyszeri arcüreg karbantartása, mert a betegségmentességünk így évek óta élvezetes.

Hálám Dr. Somi Ildikónak, és munkatársainak, akik mindig kedvesen fogadnak minket rendelőjükben, előzetes időpont alapján.

Rami anyukája

Tisztelt Doktornő!

Ezúton szeretném megköszönni Önnek és munkatársainak unokám meggyógyulását, és egyben a csodálatos gyógymódja kidolgozását. 2012. júniusában Csabi unokámnak már az orrmandula műtéti dátuma is ki volt tűzve, amikor egy Patika magazinban olvastam az Ön módszeréről.

Azért javasolták az orrmandula kivételét, mert a gyermekorvos szerint a folyamatos fülgyulladások után olyan mértékű volt a megnagyobbodása, hogy a halláskárosodást és a további náthás, megfázásos betegségek utáni szövődményeit csak műtéti beavatkozással lehet orvosolni, megakadályozni.

Elmentünk az Önök Tűzoltó utcai rendelőjébe, ahol a vizsgálatok igazolták az orrmandula megnagyobbodását, és Ön 4-5 kezelést javasolt Csabinak.

És megtörtént a csoda, 4 kezelés után a fülnyomás mindkét fülében helyreállt, konyhanyelven mondva, eltűntek a négyszeri átmosás után az orrüregéből a baktériumok, amik a folyamatos megbetegedéseket okozták. A további kontrollokon pedig az orrmandula folyamatos visszahúzódásáról győződhettünk meg.

Azóta eltelt egy év, a téli hónapokban ha meg is fázott, többet nem volt szövődmény, nem ment a fülére, az orrmandulája pedig műtét nélkül a gyerekorvos ámulatára is normális ismét.

Ez az igazi orvosi csoda. Ezt a csodát szerettem volna egy év után megköszönni Önnek és munkatársainak Kedves Doktornő!

Ha esetleg a köszönetemet és a történetünket jónak látná a honlapjukra is kitenni, akkor még azzal egészíteném ki a levelemet:

Minden anyukának, apukának, nagyszülőnek szeretném javasolni, ha a gyermekük hasonló szövődményekkel küszködik, min az én unokám 2 éven keresztül, – forduljanak Önhöz, és bízzanak a „somi” gyógymódban, mely fájdalommentes, és egy gyermekbarát, hangulatos rendelőnek nem nevezhető miliőben történik.

Köszönettel, tisztelettel Hargitai Csabi nagymamája

Evva Sára

Szilvia vagyok 34 éves két lánygyermek anyukája. A nagyobbik Szilvia 15, a kisebbik Gabica 11 éves. Somi doktornővel 8 éve találkoztunk először. Egy ismerősöm ajánlotta miután elmeséltem neki, hogy Szilvikének arcüreggyulladása van és, hogy 6-szor szúrták fel az orrát és utána is visszaesett. Már tanácstalan voltam. Azt a fájdalmat, ami az orrüreg felszúrással jár a legrosszabb ellenségemnek, se kívánnám.

Mikor a doktornőhöz kerültünk Szilvike már majd megfulladt a köhögéstől. Azt mondta, hogy 5 kezelés biztos fog kelleni. Mi 200 km-t utaztunk Ceglédig, ahol doktornő rendel. A 4. kezelés alkalmával már olyan csend volt az autóban (mivel Szilvike már nem köhögött), hogy legszívesebben sírni tudtam volna a boldogságtól.

Meggyógyult gyógyszerek, antibiotikumok nélkül. De akivel csodát tett az a kisebbik lányom Gabica.

2012-ben megfájdult a füle. Bementem a klinikára, hogy nézzék meg. Úgy voltam vele, hogy ez csak egy kis fülfájás, volt már ilyen. Nem folyt az orra, nem köhögött. Addig kezelgették, amíg kilyukadt a dobhártyája, letört belőle egy darab. Az utolsó vizsgálatnál már megkaptam egy orvos nevét, aki ilyen sérüléseket műt. Ekkor gondoltam, hogy felkeresem Somi doktornőt. Bár hozzá mentem volna elsőnek! Elkezdtük a kezelést a doktornő módszerével, készítményeivel és lement a füléről a gyulladás. Egy éven keresztül minden hónapban egyszer megnézték a fülét, közben szedtük a vitaminokat, a fülcseppeket, kenőcsöket és ráismételtünk a kezelésekre.

2013 augusztusában elmentünk a havi vizsgálatra és, hogy még egy dolgot kipróbáljunk a műtét előtt. Gabica beült a vizsgálószékbe, de a doktornő azt mondta: Nincs rá szükség.

Mert a sok fáradozás eredményeként Gabicának újra ép a dobhártyája. Ilyet még ő sem látott. Nagyon hálás vagyok neki, mert ha utánanéz valaki egy dobhártyaműtétnek, miként csinálják, akkor mindenki megérti.

Tamásné Sopronyi Szilvia

…amikor Szilveszter hajnalán arra ébredtem, hogy a kisfiam forró a láztól, akkor már nagyon elkeseredett voltam, ordítani tudtam volna a tehetetlenségtől! (Szeptember óta szinte minden 2. héten lázzal vagy anélkül, de folyamatosan beteg volt a gyerekem a tünetek szinte mindig ugyanazok: láz, torokfájás, ugató majd hurutos köhögés, légcsőhurut, orrfolyás stb…)

Elvittem háziorvoshoz a szokásos diagnózis és kezelés… 4 napos láz után, amikor már azt hittem meggyógyult, már nagyon ki voltam merülve pár nap után éjszaka arra ébredtünk, hogy a kisfiam ordít a fülfájdalomtól. Teljesen összetörtem, már nagyon tehetetlennek és dühösnek éreztem magam a betegséggel szemben.

Másnap elvittem őt fül-orr-gégészeti szakrendelésre, de onnan is csalódottan távoztunk, szokásos diagnózis felállítása után, hazamenetben azon gondolkodtam, hogy máshoz kell folyamodnom, keresnem kell valamit.

Bementem egy gyógyászati segédeszköz boltba, hogy – amiről már olvastam – vegyek fülmelegítőt és ajánljon valamit vagy valakit, aki tudna segíteni. A jó alternatív tanácsok mellett ajánlotta a fülmelegítő gyógysapkát, amit meg is vettem. Ezek után otthon kezdtem keresni valakit a neten, ahová elvihetném a kisfiamat. Majd a gyógysapkában lévő szóróanyagok olvasása közben fölismertem a kisfiamat…bár félve bizalmatlanul, de fölcsillant a remény bennem. Fogtam a telefonomat és bejelentkeztem vizsgálatra, szerencsém már másnap ott voltunk a Doktornőnél.

Kellemes, otthonos légkör fogadott, a Doktornő egy szimpatikus, kedves, egyszerű hölgy volt, akinél már az első pillanatban lehetett érezni a törődést, szíves ahogy fogadtatást – eddig csak az ellenkezőjével találkoztunk – miután megvizsgálta a kisfiamat és elmagyarázta a betegséget majd a kezelést, VÉGRE először éreztem azt, hogy történik valami, nem csak a diagnózist kapjuk meg…

Szívótechnikával már el is kezdték távolítani az arc és orrüregéből a letapadt váladékot, és ahogy jártunk a kezelésekre, éreztem, hogy a kisfiam egyre jobban van, jobban alszik, jobban eszik, nem olyan nyűgös, nem horkol éjszaka, sokkal vidámabb, boldogabb!

Megdöbbentem azon, amikor a szokásos útvonalon mentünk hazafelé kisfiammal és egyszer csak bedugja a fülét és amikor rákérdezek, hogy ezt miért tesz azt feleli, hogy „nagyon hangosak az autók” …akkor jöttem rá, hogy a kisfiam eddig nem hallt teljesen jól, azért is volt sokszor, hogy figyelmetlen volt ránk.

11 kezelésen voltunk túl és amikor visszamentünk kontrollra a Doktornőhöz, már zokogtam a boldogságtól, amikor megvizsgálta és kimondta, hogy meggyógyult… nagyon jó érzés volt, fél év után végre fellélegezhetünk és tudni azt, hogy a jövőben kihez forduljunk a gyógyulás érdekében…!

Köszönet a Doktornőnek és Munkatársainak!

Gajdán Gyöngyi