Dr. Somi Ildikó gyermek fül-orr-gégész szakorvos ajánlása a náthás gyermekek szüleinek

Az Önök által megvásárolt porszívóhoz csatlakoztatható orrszívó készülék nagyon hatékony orrhigiénés eszköz a nátha megszüntetésére és a szövődmények megelőzésére, a kórokozók eltávolítása révén.

Az orrhigiéné fogalma és a megvalósításához szükséges orrszívó, valamint az orrváladékot elfolyósító, és a nyálkahártya duzzanatát egyidejűleg csökkentő orrspray magyar találmányok. Egy orvosi iskola több évtizedes kutató-fejlesztő munkájának eredményei, melyet Dr. Miriszlai Ernő gyermek fül-orr-gégész professzor vezetett.

Ez a munkacsoport fejlesztette ki a középfülhurutok kezelésére és megelőzésére az évtizedek óta széles körben használt fülmelegítő gyógysapkát is.

Gyakorlati tanácsok a sikeres használat érdekében

  1. Az orrváladék leszívása közben a gyermeket ülő helyzetben, homlokánál rögzítve, biztonságosan tartjuk.
  2. Befújjuk az orrspray az orrába, majd néhány perc múlva leszívjuk mindkét orrfélből a váladékot. Az orrszívó csúcsát lefelé és kissé kifelé irányítjuk úgy, hogy az orrnyílást zárja el az orrszívó. Szívás közben az ellenkező orrfelet néhány másodpercre befogva növeljük a szívás erejét.
  3. Leszívás után a tiszta orrba, ha még mindig orrdugulást észlelünk, célszerű a kombinált orrspray-t befújni.
  4. Fontos higiénés szabály, hogy az orrspray adagoló fejét soha ne dugják a gyermek orrába, hanem az orrcsúcs felemelésével az orrjáratokat kitágítjuk, és így könnyen bespricceljük a hatóanyagot az orrba. Ezzel elkerüljük, hogy az adagoló csúcsa az orrváladékkal szennyeződjön.
  5. Az orrszívás szükség esetén akár óránként megismételhető, mindannyiszor, ahányszor egy felnőtt ember kifújja a orrát.

Az orrváladék szívótechnika segítségével való eltávolítása természetesen azoknál a kisgyermekeknél fontos, akik még nem tudják hatékonyan kifújni az orrukat.

Törekedni kell rá, hogy mielőbb megtanítsuk a helyes orrfújásra, és a náthával kapcsolatos higiénés szabályokra.

  1. Az orrszívót minden használat után gondosan fertőtlenítsük.
  2. Gondoskodjunk a náthás gyermek megfelelő folyadék- és természetes vitamin ellátásáról.

További információkért olvassák el honlapunkat: www.gyogysapka.hu